vrijdag 14 december 2012

Hapje in een glaasje



voor 6 glaasjes

  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tomaat
  • ca. 6 sneetjes italiaanse ham 
  • enkele blaadjes gemengde salade
  • 1 sneetje wit brood
  • knoflookteentje
  • 6-tal blaadjes basilicum
  • witte wijnazijn
  • olijfolie
  • zwarte peper v/d molen
  • zout
  1. Emondeer en concasseer de tomaat.
  2. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  3. Verwijder het overtollige vet van de ham en snijd in fijne reepjes.
  4. Snijd de salade en basilicum eveneens in fijne reepjes.
  5. Meng de basilicum met de tomatenblokjes.
  6. Breng op smaak met wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  7. Kruid de mozzarella met peper en zout en meng er een beetje olijfolie onder.
  8. Snijd kleine blokjes van het brood en bak goudbruin in een scheut olijfolie. 
  9. Snijd een half knoflookteentje zeer fijn en voeg op het einde bij de korstjes.
  10. Schud nog even op.
  11. Schik wat van de salade in het glaasje, dan wat van het tomaatmengsel, daarboven mozzarella en wat ham.
  12. Eindig met de lookkorstjes.

1 opmerking: