voor 6 glaasjes
- 1 bolletje mozzarella
- 1 tomaat
- ca. 6 sneetjes italiaanse ham
- enkele blaadjes gemengde salade
- 1 sneetje wit brood
- knoflookteentje
- 6-tal blaadjes basilicum
- witte wijnazijn
- olijfolie
- zwarte peper v/d molen
- zout
- Emondeer en concasseer de tomaat.
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
- Verwijder het overtollige vet van de ham en snijd in fijne reepjes.
- Snijd de salade en basilicum eveneens in fijne reepjes.
- Meng de basilicum met de tomatenblokjes.
- Breng op smaak met wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
- Kruid de mozzarella met peper en zout en meng er een beetje olijfolie onder.
- Snijd kleine blokjes van het brood en bak goudbruin in een scheut olijfolie.
- Snijd een half knoflookteentje zeer fijn en voeg op het einde bij de korstjes.
- Schud nog even op.
- Schik wat van de salade in het glaasje, dan wat van het tomaatmengsel, daarboven mozzarella en wat ham.
- Eindig met de lookkorstjes.
lekker!
BeantwoordenVerwijderen