Gebakken mosseltjes met tartaar of remouladesaus
Kook de mosseltjes
Laat afkoelen en haal ze uit hun schelp, kruid met peper en zout, klop een eitje los. Haal de mosseltjes door de bloem, het losgeklopt eitje en dan door het paneermeel. Bak goudbruin in frituurvet van 180°C, laat even uitlekken op keukenpapier.
Lekker met remouladesaus:
- 1 theelepel kappertjes
- 4 kleine augurken
- 1 sjalot
- 2 eieren
- peterselie
- mayonaise
Kook de eieren hard, versnipper de sjalot, hak de peterselie en droog hem in een keukenhanddoek, hak de augurken fijn. Pel de afgekoelde eieren en hak ook fijn. Doe al de ingrediënten (kappertjes, augurken, sjalot, eieren, peterselie) in een pot en meng er 3 à 4 eetlepels mayonaise door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten