De loempiavellen zijn 15 cm op 15 cm. Kleine loempia's dus.
Vulling:
250 gr gehakt
1/2 wortel
1/4 ajuin
1/2 groene parika
2 bladeren chinese kool
3 champignons
beetje gekookte mie
1 teentje look geperst of 2 cm lookpasta
1 eetlepel sojasaus
currypoeder
Haal een uur op voorhand de loempiavellen uit de diepvries.
Kuis de groenten en snijd in kleine blokjes.
Bak het gehakt aan in een koekepan of wok, voeg de look toe, bak de groenten even mee en voeg een eetlepel sojasaus toe, kruid met wat currypoeder.
Neem een velletje deeg en leg een eetlepel van de vulling op het deeg bestrijk de kanten met wat water en vouw de loempia dicht (zie foto). Bak af in de frituurvet op 180 graden in ongeveer 3 minuten. Serveer er zoetzure saus bij.
Tips:
- Heb je loempia's over: je kan ze perfect invriezen!
- Pak de loempia's voor een tweede keer in op die manier is de kans op openspatten miniem. Ik doe dit altijd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten