Als je nog wat vulling over hebt, kan je die perfect invriezen. Dit kan je eveneens doen met gevulde hapjes.
mini-pasteitjes met kaas en ham
mini-pasteitjes met kaas en ham
- ca 36 mini-pasteitjes (zakouskis)
- 250 ml volle melk
- 40 g roux
- 60 gr gemalen emmentaler
- 4 sneetjes gekookte ham in kleine blokjes
- peper, zout en nootmuskaat
- Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bind met de roux.
- Zet van het vuur en meng er de kaas onder en nadien de ham.
- Kruid eventueel nog wat bij.
- Vul de pasteitjes met de vulling.
- Warm op in een oven van 180° C in ca 12 minuten.
mini-pasteitjes met kip en kastanje-champignons
- ca 36 mini-pasteitjes (zakouskis)
- 150 ml water + 100 ml room
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 50 gr roux
- 100 gr kip
- 100 gr kastanje-champignons
- peper en zout
- koffielepel gehakte peterselie
- Snijd de champignons in kleine blokjes en stoof even aan in een klontje boter.
- Breng water en room aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
- Bind met de roux.
- Meng er de kip, champignons en peterselie onder.
- Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
- Vul de pasteitjes met de vulling.
- Warm op in een oven van 180° C in ca 12 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten